نماینده کانون مداحان جنوب شرق تهران در گفتگو با مهر مطرح کرد؛

مجالس اهل بیت (ع) باید به نحو سنتی برگزار شود

مجالس اهل بیت (ع) باید به نحو سنتی برگزار شود

نماینده کانون مداحان جنوب شرق تهران گفت: برای مقابله با آسیب‌های مداحی ارائه ایده و طرح لازم است و با طرد مداح مشکلی حل نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، چند سالی است سبک جدیدی از شورخوانی در مداحی در حال شکل گیری است که از آن به راک خوانی یا در اصطلاح رایج میان مداحان «اگزوزی خوانی» گفته می‌شود. سبکی که مورد انتقاد برخی از مداحان و ستایشگران اهل بیت (ع) قرار گرفته است. در همین خصوص با نماینده کانون مداحان جنوب شرق استان تهران به گفتگو نشستیم.

علی اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر، با استناد به بیانات رهبر انقلاب درباره اثر مداحی، اظهار داشت: به‌طورکلی نظر رهبر انقلاب این است که اگر محتوای شعر و نوع خواندن مداح هنرمندانه باشد بعضاً تأثیرش از دو یا سه منبر هم بیشتر است.

وی افزود: بارها ایشان در صحبت‌های خود فرموده‌اند که مداح باعث «معرفت‌افزایی» به افراد می‌شود. ایشان مداحی را «جوشاندن چشمه‌های عواطف در دل‌ها» می‌دانند: «مداحی، معرفت‌افزایی است. مداحی، پراکندن معرفت و حکمت و امید و عقیده‌ی راسخ است. مداحی، جوشاندن چشمه‌های عواطف در دل‌ها است؛ با استفاده از هنر شعر، هنر آواز، هنر اجرا.» بنابراین لازم است مداحان به سبک مداحی خود توجه بیشتری داشته باشند و سبک‌هایی را انتخاب کنند که مورد رضایت خاندان عصمت و طهارت (ع) و باعث معرفت افزایی مخاطبان شود.‌

نماینده کانون مداحان جنوب شرق استان تهران با انتقاد از سبک مداحی برخی مداحان، اظهار داشت: این روزها با توجه به تعدد جلسات و زیاد شدن تعداد مداحان در سطح کشور خواه ناخواه شاهد سبک، مدل و شیوه‌های جدید چه موزون و مبارک و چه ناموزون و نامبارک در مراسم‌های مذهبی هستیم.

این مداح اهل بیت (ع) ادامه داد: در نوعی از این سبک و سیاق جدید خواندن‌ها که غالباً از اشعار ضعیف و بی محتوا استفاده می‌شود خواننده با تغییر صدای خود به نحوی خاص که الگو گرفته از سبک‌های موسیقایی راک غربی است شروع به خواندن می‌کند که در بین مداحان و هیأت‌های مذهبی از آن سبک با عنوان اگزوزی خوانی یاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیشتر مداحان و هیأتی ها با سبک اگزوزی خوانی مخالف هستند، عنوان کرد: می‌طلبد اهل فن که در وادی مدح و مداحی اهل بیت (ع) هستند راه حلی برای برطرف کردن این آسیب ارائه دهند.

اکبری ادامه داد: بیشتر منتقدین این سبک و سیاق اگزوزی خوانی عقیده دارند که مجالس اهل بیت (ع) باید به نحو سنتی برگزار شود و تعریفی هم که از سنتی خوانی ارائه می‌دهند آن است که فقط دم‌ها و نوحه‌های قدیمی باید در هیأت خوانده شود و کمتر به نوآوری در مداحی توجه می‌کنند؛ بنابراین برای مقابله با اگزوزی خوانی ارائه طرح و ایده لازم است و نباید مداح را به خاطر استفاده از یک سبک غلط طرد کرد.

نماینده کانون مداحان جنوب شرق استان تهران با بیان اینکه بیشتر کسانی که سبک اگزوزی خوانی را انتخاب می‌کنند برای کسب شهرت و جلب توجه است، گفت: شاید این سبک برای بار اول و حتی بار سوم جذاب باشد اما بعد از چند مرحله این نوع مداحی برای مستمع عادی جلوه می‌دهد.

وی با اشاره به فعالیت‌های خانه مداحان، عنوان کرد: در تیم مدیریت جدید خانه مداحان که با مسئولیت حاج محسن طاهری است شاهد رویکرد بهتری نسبت به قبل هستیم به گونه‌ای که تا به حال چند گردهمایی مؤثر و خوب با حضور اساتید عرصه ستایشگری و مدح اهل بیت (ع) برای مداحان جوان برگزار شده است اما می‌طلبد همین مداحان و خوانندگان به اصطلاح اگزوزی خوان نیز در این مراسم‌ها و گردهمایی‌ها شرکت کنند و خود را تافته جدا بافته از دیگر ذاکران و مادحین ندانند.

کد خبر 5251154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha